Ne datat 21-22-23 Gusht do te jete i hapur sistemi i Matures Shteterore per te kryer aplikime me formularet A1/A1Z, nga ora 8.30-16.00. 

Per te kryer aplikimet duhet te ndiqni te gjitha procedurat si ne sesionin e pare te aplikimeve me kete formular.
Fillimisht duhet te kryeni aplikimet ne portalin e-Albania dhe me tej te perfundoni/konfirmoni aplikimet ne portalin e matures, 

Ne sesionin e dyte mund te aplikojne:
  1. Nxenes qe nuk e kane plotesuar formularin A1/A1Z ne sesionin e pare.
  2. Nxenes qe vijne nga jashte dhe kane bere me pare ekuivalentimin e dokumentave te tyre shkollore.
Te gjithe nxenesit e tjere qe e kane plotesuar formularin A1/A1Z ne sesionin e pare dhe kane marre pjese ne provimet e MSH, por kane rezultuar mbetes, nuk kane nevoje te plotesojne perseri formularin A1/A1Z. Keta nxenes do te kene automatikisht emrin ne listat e provimeve.
Te gjithe nxenesit e tjere qe e kane plotesuar formularin A1/A1Z ne sesionin e pare dhe kane marre pjese ne provimet e MSH, nuk kane nevoje te plotesojne perseri formularin A1/A1Z.Keta nxenes do te kene automatikisht emrin ne listat e provimeve.